Programma's voor meer (zelf)vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Voor iedereen die op school heeft gezeten is zijn eerste kennismaking met mede leerlingen, docenten, de school en omgeving een compleet nieuwe situatie. Een herhaaldelijk patroon vanaf de basisschool en het voortgezet onderwijs, tot vervolg studies op het MBO en HBO. Of het nu gaat om een schoolkamp, introductieweek of schoolreis (door sommige scholen werkweek genoemd) is de start van het schooljaar een van de hoogtepunten van de school of studieperiode.

Als verantwoordelijke leerkracht of begeleider wil je uiteraard dat alles soepel verloopt, ook de rest van het schooljaar. Een goede voorbereiding is daarom ook erg belangrijk. Maar hoe kun je meer uit het huidige programma halen? En wat doe je als de samenwerking verslechterd? Of als een klas dreigt vast te lopen?

B2B Adventure heeft zich gespecialiseerd in programma´s waarbij in minder tijd dezelfde resultaten worden behaald. Patronen worden sneller doorbroken en er ontstaat meer contact tussen de docent en leerling(en). B2B Adventure heeft een aantal unieke programma´s die ondersteunend of vervangend kunnen zijn in jullie huidige onderwijssetting. Graag helpen we jullie bij het invullen van een nieuw programma of geven advies om programma´s anders in te richten.

B2B Adventure biedt 3 producten aan voor klassen

  1. Intensieve kennismaking: Een kort en krachtig programma van 3 uur in of om de school, gericht op kennismaking, normen en waarden.
  2. Samen-werkt: Een dagdeel of dagprogramma waarin we nieuwe gedragsafspraken maken, op een andere manier met elkaar gaan communiceren en verantwoordelijkheid leggen waar het eigenlijk hoort. Om een goed vervolg aan de rest van het schooljaar te geven.
  3. Interventie: Een dagprogramma waarin we problemen laten inzien bij de groep en het individu. We zorgen voor nieuwe verbindingen met elkaar en ondersteunen waar nodig bij het aandragen van oplossingen in een veilige (leer)omgeving. 

Voordelen uit onze programma´s

  • Beter contact tussen docent en leerling
  • Gebruik leren maken van unieke talenten binnen de klas
  • Er wordt verantwoordelijkheid gelegd, daar waar het hoort
  • Positievere communicatie en samenwerking onderling
  • We bevorderen het maken van keuzes
  • We maken heldere gedragsafpraken voor een veiligleeromgeving

Meer info? Bekijk ook onze video voor het onderwijs.

Benieuwd naar onze programma´s? Lees er meer over op de onderliggende pagina´s.

Klassen APK: Waar staan we als klas?

Een auto heeft jaarlijks onderhoud nodig, waarom dan een klas dan niet? Een jaarlijkse check van een klas is de sleutel tot een betere klas, ook voor goed functionerende klassen!

Meer informatie

Intensief kennismaken: fundering voor leerlingen

Intensief kennismaken voor leerlingen, met de groep, de omgeving en waardevolle afspraken maken. Door middel van leuke activiteiten en beleving ligt hier de fundering voor het komende jaar.

Meer informatie

Samen-werkt! Ontwikkeling van leerlingen

Samen-werkt is gericht op schoolklassen. Met onze activiteiten halen wij het beste in elk kind naar boven. Met als einddoel samenwerken binnen de groep te optimaliseren. B2B Adventure is gespecialiseerd in persoonlijke en groepsontwikkeling. Wij hebben veel ervaring met groepen in het onderwijs. De leerlingen en de [...]

Meer informatie

Interventie: Voor klassen die (dreigen) vast te lopen.

De interventie is toegespitst op groepen die dreigen vast te lopen of al zijn vastgelopen. Met dit programma komen we snel bij de kern van uw klas en gaan we opzoek naar nieuwe mogelijkheden om een verandering in gang te zetten.

Meer informatie